În inima istorică a Cluj-Napoca, fiecare colț pare să îți șoptească istorii. Aici, te simți ca un oaspete al unei lumi care strălucește prin amintiri vechi și, în același timp, rămâne vie.

Piața Muzeului, plină de suveniruri ce îți captivează atenția într-o clipită, este încercuită de construcții istorice precum turnurile breslelor, școlile și biserici, care o păzesc cu grijă, asemenea unor străjeri devotați.

În prezent, această zonă urbană poartă numele de Cetatea Veche, iar în fiecare sezon estival, devine o scenă animată, creând senzația că ești martor la un spectacol live. Mesele sub umbrele, aranjate cu grijă în spațiul pietonal, și florile viu colorate de pe balcoanele caselor vechi te transportă într-o atmosferă romantică, specifică unei capitale europene.

Centrul istoric din Cluj-Napoca, cunoscut și sub numele de Piața Muzeului, este sinonim cu cea mai veche incintă fortificată din perioada medievală a Clujului. Cu o suprafață de 7 hectare, a fost construită între anii 1260-1270, odată cu sosirea coloniștilor germani.

Principalele atracții de vizitat în Centrul istoric includ Casa lui Matei Corvin, care părea să privească tăcută spre epicentrul orașului, Biserica Franciscană, clădirea mănăstirii și Obeliscul Carolina.

Adresa Centrului istoric din Cluj-Napoca:
Localitate: Cluj-Napoca
Strada: Centrul vechi cuprinde Piața Unirii și Bulevardul Eroilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *