Catedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” se numără printre cele mai importante construcții ale orașului Cluj-Napoca. O caracteristică mai puțin întâlnită pentru un lăcaș sfânt este orientarea sa pe axa nord-vest, explicată prin faptul că, la momentul construcției catedralei, orașul era deja conturat.

Istoric Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca:
Catedrala Ortodoxă a fost ridicată în perioada 1923-1933, oferind o împletire armonioasă între stilul bizantin și cel românesc. Cunoscătorii vor remarca detalii arhitecturale inspirate din arta brâncovenească, precum și motive geometrice, florale și numeroase basoreliefuri (sculpturi minuțioase în piatră) cu adevărat impresionante.

Obiective principale de vizitat la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”:
În interior, găsim o colecție veche de manuscrise, cărți vechi și tipărituri, mărturii valoroase ale trecutului neamului românesc.

În apropiere de Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” mai puteți vizita:
Statuia Avram Iancu, Biserica Romano-Catolică, Teatrul Național Cluj-Napoca, Opera Națională Română Cluj Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Contact Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Cluj-Napoca:

Cum se ajunge la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”:
La polul opus Bisericii Romano-Catolice, parcă în semn de prietenie, se află Catedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”, o altă clădire impunătoare a orașului Cluj-Napoca. Dacă ajungi în preajma Casei lui Matei Corvin, fii atent la dispunerea bisericilor din centru, formând aproape perfect semnul crucii. Un alt reper este că se află în cartierul Mănăștur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *