Regiunea Dunării este la fel de frumoasă precum este măreață.

Regiunea Cazanele Dunării din Banat face parte din defileul Dunării, cuprinzând o porțiune de 9 kilometri între Dubova și Ogradena. Cazanele Dunării oferă un peisaj cu adevărat fascinant, marcând zona în care Dunărea străbate munții, îngustându-se atât de mult încât pare a fi un pârâu mai mic, având o lățime maximă de 250 de metri. Cu toate acestea, adâncimea apei depășește aproximativ 75 de metri, constituind un veritabil monument al naturii, unic în Europa și în lume.

În regiunea Cazanelor, Dunărea se îngustează atât de brusc încât nici nu pare să fie un fluviu atât de important pentru Europa. “Laleaua Cazanelor” este zona în care Cazanele Mari se despart de Cazanele Mici prin lacul Dubova. În timpul construcției Porților de Fier, lățimea maximă a Dunării în aceste regiuni era de 150 de metri.

Aici, poți observa Drumul lui Traian și Tabula Traiana, având semnificații istorice remarcabile.

Bine de știut:
Odată ajunși aici, vă puteți relaxa într-o partidă de pescuit în compania celor mai apropiați prieteni. De asemenea, puteți practica înotul și sporturile nautice extreme. În această regiune, puteți vizita și Mănăstirea Mraconia și Bustul lui Decebal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *