Destul de aproape de stațiunea Borsa, pe partea nordică a Munților Rodnei, se află Cascada Cailor, ce ne încântă prin farmecul său aparte. De-a lungul anilor, aceasta a bucurat privirile a mii de turiști ce au vizitat stațiunea Borsa, veniți chiar și din afara țării.

Apele acumulate ca urmare a topirii zăpezilor, dar și datorită ploilor abundente, se adună într-un cerc glaciar, urmând mai apoi să se reverse peste versantul destul de înalt al Rezervației Piatra Rea, dând astfel naștere cascadei.

Legenda:

Fiind una dintre atracțiile turistice de mare importanță, Cascada Cailor are și propria ei istorioară. În zona Piatra Rea, proprietarii de cai îi pășteau pe aceștia de la primăvară până toamnă, deoarece pășunile le ofereau hrana necesară în timpul verii. Cu toate acestea, caii erau adesea vânați de ursii infometați, care obișnuiau să se hrănească cu carnea lor. Uneori, ursilor le era imposibil să îi prindă, motiv pentru care aceștia erau atrași în direcția cascadei, unde deveneau pradă ușoară. Singura opțiune pentru cai de a scăpa de sub ghearele ursului era să se arunce în cascada, ceea ce însemna un sfârșit la fel de neplăcut pentru aceste animale. Din acest motiv, localnicii au denumit locul Cascada Cailor, atribuind același nume muntelui, pârâului ce trece prin acele locuri și chiar localității.

Bine de știut:

Fiind situată la o altitudine destul de mare, este indicat să purtăm haine mai groase, deoarece temperatura este destul de scăzută.

Cum se ajunge la Cascada Cailor:

Pentru a ajunge la cascada Cailor, va trebui să parcurgeți întreaga distanță pe jos sau cu telescaunul din Borsa, fiind o călătorie destul de ușor de făcut. Din locul în care vă lasă telescaunul, mai trebuie să parcurgem pe jos o distanță de aproximativ 20 de minute. Mersul pe jos ne oferă șansa de a străbate întreaga distanță, bucurându-ne de frumusețile oferite de natură și de peisajul montan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *