Manastirea Sf. Ana este situată în comuna Rohia, județul Maramureș. Cuprinzând o biserică și un corp de chilii, Manastirea Rohia a fost prima mănăstire ortodoxă din Transilvania construită după Unirea din 1918. În prezent, manastirea Rohia este una dintre cele mai dezvoltate din țară, incluzând multe clădiri și deosebite valori culturale și duhovnicești. În demisolul bisericii se găsește Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni.

Manastirea Rohia dispune, de asemenea, de o bibliotecă formată din aproximativ 40.000 de cărți și reviste cu conținut teologic și de cultură profană. Aceasta cuprinde, pe lângă lucrările în limba română, un important fond în limbile germană și maghiară, precum și un număr de cărți în limbile franceză, engleză și neogreacă.

Bine de știut: Manastirea are hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

Istoric Manastirea Sf. Ana din comuna Rohia: Manastirea a fost ctitorită între anii 1923 și 1926 de către preotul ortodox Nicolae Gherman, paroh la Rohia. A fost construită în memoria fetiței lui Anuta, care a decedat la doar 10 ani, în 1922.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *