Casa de Vânătoare Foișor din Sinaia reprezintă un monument istoric de o importanță deosebită pentru regiune. În prezent, această clădire aparține statului român și servește ca loc pentru protocol, nefiind deschisă publicului pentru vizitare.

Istoric Casa de Vânătoare Foișor din Sinaia:
Cu o vechime remarcabilă, Casa de Vânătoare Foișor a fost locuința regilor Carol I și Carol al II-lea în perioada 1930-1940, oferind adăpost și Reginei Elisabeta în timpul construcției Castelului Peleș. Aici au locuit și Regele Ferdinand împreună cu Regina Maria, dat fiind că reședința lor, Pelișorul, era încă în construcție.
Casa de Vânătoare Foișor a trecut prin diverse încercări ale vremii, inclusiv un incendiu puternic în timpul domniei lui Carol al II-lea, iar din motive necunoscute. Îndrăgită pentru simbolurile monarhiei românești, clădirea a fost reconstruită între 1932-1933.
În perioada comunistă, Casa de Vânătoare Foișor a fost extinsă cu aripi adiționale, devenind mult mai sofisticată decât inițial. În prezent, locuința găzduiește saloane, camere elegante, o sală de teatru și birouri. Arhitectura exterioară reflectă o influență barocă, fiind destul de sofisticată. În curtea interioară, autoritățile au adăugat un lac, contribuind la o imagine mai plăcută.

În apropiere de Casa de Vânătoare Foișor, puteți explora și alte obiective turistice precum Castelul Peleș, Pelișor, Mănăstirea Sinaia, sau să vă bucurați de priveliștea unică oferită de măreția altitudinilor Cotei 2000.

Adresa Casa de Vânătoare Foișor din Sinaia:
Localitate: Sinaia

Coordonate GPS: 45.36135 N 25.53600 E
Cum ajungeți la Casa de Vânătoare Foișor:
Se află în proximitatea Castelului Peleș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *