Sibiul, capitala culturală a României în anul 2007, este unul dintre orașele cu cea mai bogată istorie din țară. Astăzi, în centrul vechi al orașului, o plimbare te va purta prin clădiri și străzi care poartă amprenta unei epoci trecute. Un iz de vechi, un parfum de cetate te întâmpină la tot pasul.

Sibiul este situat în partea de sud a Transilvaniei, mai exact în Depresiunea Sibiului, o regiune străbătută de râul Cibin. Frumusețea medievală conservată face din această zonă un punct turistic ce nu trebuie ratat. Sibiul ar trebui să fie pe lista ta de priorități în cazul în care decizi să-ți petreci un concediu în aceste meleaguri mioritice.

Și dacă ai ajuns aici, pe străzile înguste, pavate cu piatră cubică, nu rata cel mai vechi restaurant din România, „Butoiul de Aur”. Acesta este situat în mijlocul unor clădiri cu arhitectură medievală autentică, oferind o priveliște completă și echilibrată. Aici nu vei avea surprize neplăcute precum monștri de sticlă „trântiți” în mijlocul unei istorii.

Chiar dacă a fost renovat în perioada 2001-2003, sibienii demonstrează încă o dată că își respectă trecutul, cultura și istoria. Localul impresionează din toate punctele de vedere: arhitectura, opulența gazduită de pereții masivi plaçați cu piatră, mobilierul din lemn greu care pentru câteva ore te va face să te simți precum insuși domnitorul unei țări. Legendele spun că Mihai Viteazu a stat și s-a ospătat la una din mesele restaurantului, așa că de ce să nu o faci și tu?

În plus, preparatele realizate după rețete 100% românești îți vor încânta papilele gustative. Restaurantul continuă tradiția celei mai vechi zone de comerț cu vinuri.

Istoric Butoiul de Aur din Sibiu:
A fost construit în a doua jumătate a secolului al XIV-lea.

Cum se ajunge la Butoiul de Aur:
Se află la granița dintre Orașul de Sus și Orașul de Jos din Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *