Biserica Sfântul Bartolomeu din Brașov reprezintă un important obiectiv turistic al localității, o mărturie vie a tradițiilor și istoriei care s-a perindat prin zecile de secole. Biserica, ce își păstrează înfățișarea originală, emană o atmosferă de venerabilă frumusețe.

Istoricul Bisericii Sfântul Bartolomeu din Brașov ne duce înapoi în timpul evului mediu, având o vechime considerabilă, fiind construită în jurul anilor 1260, la mijlocul secolului al XIII-lea. Trecând prin vremuri grele, biserica a suferit modificări semnificative în secolul al XV-lea. Cu toate acestea, partea corului și încăperile din jurul său au rămas neschimbate, păstrându-și autenticitatea de-a lungul secolelor.

Turnul impresionant al bisericii, construit în anul 1842, evidențiază soliditatea structurii sale. Turnul original a fost distrus în cutremurul din 1822. Această icoană arhitectonică continuă să impresioneze vizitatorii cu grandoarea sa și cu povestea sa îndelungată.

Obiectivele principale de vizitat în cadrul Bisericii Sfântul Bartolomeu includ nu doar încăperile sacre, ci și turnul, care oferă o perspectivă deosebită asupra orașului Brașov.

Programul de vizitare al Bisericii Sfântul Bartolomeu este în intervalul 9.00 – 12.00, de luni până vineri, și în zilele de joi și între 15.00 – 17.00.

În apropierea Bisericii Sfântul Bartolomeu, se găsesc și alte obiective turistice deosebite, precum Monumentul Eroilor și Biserica Sfinții Trei Ierarhi, oferind o experiență completă a bogățiilor istorice ale zonei.

Pentru mai multe informații sau programări, puteți contacta Biserica Sfântul Bartolomeu la numărul de telefon 0268411118.

Adresa exactă a Bisericii Sfântul Bartolomeu este Lungă nr. 251, situată în cartierul Brașov Bartolomeu. Coordonatele GPS sunt 45.66272 N, 25.57748 E. Accesul la biserică este ușor, aflându-se într-o locație centrală în cartierul menționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *