Când auzi de Atletul Albanez, prima asociere este cu sportul, dar Atletul Albanez din Slatina este un punct turistic deosebit de interesant pentru cei care trec prin zonă, reprezentând cea mai veche firmă străină din România. Aceasta nu este o sală de sport, ci o cofetărie de renume, situată la colțul unei străzi, unde slătinenii își pot bucura simțurile cu diverse sortimente de halvițe, înghețate, baclavale sau braga.

Localizată în orașul Slatina, județul Olt, cofetăria Atletul Albanez a fost vizitată de mii de turiști de-a lungul timpului, atrăgându-i atât din curiozitate, cât și pentru a savura deliciile oferite. Un aspect important de menționat este că această cofetărie a fost fondată de membrii familiei Memish, recunoscuți în regiune de peste 300 de ani.

Istoricul Atletul Albanez din Slatina datează de acum o sută de ani, iar atmosfera sa păstrează urmele timpului în structura fragilă a clădirii. Tencuiala crăpată, podeaua învechită, tejgheaua scârțâitoare și nu mai mult de trei mese contribuie la farmecul autentic al acestei cofetării. Cu toate acestea, nu se poate nega faptul că din această locație istorică, inclusiv dintr-o mașină de înghețată, acum expusă ca o piesă de muzeu, iese cea mai delicioasă înghețată din regiune. Aromele de cacao, lămâie, zmeură sau vanilie satisfac cu prisosință preferințele slătinenilor.

Adresa exactă a cofetăriei Atletul Albanez din Slatina este Strada Dinu Lipatti nr. 25, iar cei care doresc să experimenteze autenticitatea și tradiția într-un decor rustic sunt bineveniți să o descopere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *