În orașul Scornicești se găsește locul nașterii lui Nicolae Ceaușescu, născut la 26 ianuarie 1918, o figură emblematică care a reprezentat leagănul epocii de aur pentru o perioadă semnificativă. Casa în care s-a născut Nicolae Ceaușescu a fost construită în jurul anului 1890 și a fost reamenajată în anul 1979.

În această locuință, pe lângă mobilierul original care i-a aparținut lui Ceaușescu, se regăsesc și obiecte specifice acelei perioade, cum ar fi ii, vase de bucătărie și lazi de zestre. În camera din stânga se găsesc tablouri de familie și o pictură reprezentându-l pe Ceaușescu la vârsta de 14 ani, din perioada în care a fost arestat, primită cadou în primii ani de conducere.

Înainte de Revoluție, localitatea Scornicești era o destinație căutată de turiști în orice perioadă a anului. În prezent, orașul nu mai atrage la fel de mulți vizitatori, însă casa fostului dictator continuă să atragă sute de turiști în fiecare an.

Informație importantă de reținut este că intrarea în Casa Memorială Nicolae Ceaușescu este liberă, oferind astfel acces tuturor celor interesați să exploreze această parte a istoriei locale și naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *