Zidul de Nord din Mangalia reprezintă un monument arheologic impresionant pentru orașul Mangalia, fiind parte integrantă a cetății Callatis. Construit odată cu cetatea, acest zid are o vechime notabilă și continuă să fascineze cei pasionați de istorie. Realizat din blocuri masive de piatră de calcar, zidul demonstrează soliditate și a fost conceput în perioada romană, încercând să imite stilul de construcție grecesc.

Structura sa robustă poate fi observată și în prezent, iar amatorii de istorie pot remarca încă două fețe crestate în piatră pe partea principală a zidului. Cu o grosime inițială impresionantă, atingând, pe alocuri, 9 metri, astăzi a fost păstrată doar o înălțime de aproximativ 2 metri. La fel, lățimea sa, măsurând pe alocuri 3,40 metri, evidențiază stabilitatea sa.

Istoric Zidul de Nord din Mangalia:
Construit în secolul IV î.Hr – II d.Hr, Zidul de Nord al cetății Callatis avea rolul de a apăra întregul oraș. Descoperirile arheologice arată că cetatea era extrem de importantă, având în grijă apărarea celor mai semnificative edificii ale cetății, inclusiv instituții publice, temple și piețe.

Obiective principale de vizitat la Zidul de Nord din Mangalia:

  • Zidul de incintă, latura de nord a Cetății Callatis

Program de vizitare Zidul de Nord din Mangalia:
Deschis zilnic, cu taxă de vizitare.

În apropierea Zidului de Nord din Mangalia mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

  • Bazilica de tip sirian, alt edificiu important construit din piatră de calcar, solid și impresionant.

Adresa Zidul de Nord din Mangalia:
Localitate: Mangalia
Strada: Teilor nr.6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *