Turnul Cositorilor din Sighișoara se remarcă printre cele mai reprezentative construcții ale orașului. Deosebit de distinct față de celelalte turnuri din zonă, forma sa pentagonală, cu dimensiuni crescânde de la bază către vârf, susținută de coloane impunătoare, îi conferă un aspect neuniform, dar în același timp ciudat de impresionant, marcându-l drept una dintre cele mai distinctive structuri ale orașului.

Forma sa neobișnuită nu face decât să adauge farmec și originalitate Turnului Cositorilor din Sighișoara. Pe pereții săi solizi se păstrează urmele trecutului, inclusiv semnele gloanțelor în tencuială, mărturii ale vremurilor de demult.

Istoric Turnul Cositorilor din Sighișoara:
Turnul Cositorilor are o vechime aproape echivalentă cu construcția întregului oraș, iar atestări documentare indică prima reconsolidare în anul 1583. În trecut, turnul avea și un rol defensiv.

Obiective Principale de Vizitat la Turnul Cositorilor:

  • Turnul Cositorilor

În Apropiere de Turnul Cositorilor, Puteți Vizita:

  • Cetatea medievală Sighișoara, Turnul cu Ceas, Turnul Fierarilor, Turnul Cizmarilor, Mănăstirea Sfântul Mucenic Dimitrie, Biserica Mănăstirii, Biserica din Deal, Casa Vlad Dracul

Adresa Turnul Cositorilor din Sighișoara:

  • Localitate: Sighișoara

Coordonate GPS:

  • 46°13’5″N 24°47’32″E

Cum se Ajunge la Turnul Cositorilor:
Turnul Cositorilor se află în partea opusă față de Turnul cu Ceas, oferind o experiență vizuală completă pentru cei care explorează frumusețea istorică a Sighișoarei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *