Turnul Gros din Sibiu, o construcție remarcabilă, se numără printre cele mai importante edificii din regiune, fiind încărcat cu o bogată istorie și atrăgând zilnic admirația a numeroși turiști. Construit din cărămidă și piatră, Turnul Gros este una dintre cele mai masive construcții de acest tip din zonă, prezentând o formă semicirculară, cu o platformă așezată care în trecut găzduia tunurile în vremuri de război.

Istoricul Turnului Gros din Sibiu datează din anul 1540, când a fost construit de către Marcus Pempfflinger, în perioada amenințărilor otomane. Edificiul a fost gândit și construit pentru a servi ca o clădire solidă cu rol defensiv în timpurile conflictelor.

Un moment semnificativ în istoria Turnului Gros este anul 1778, când acesta a devenit gazda primului teatru din Sibiu, înființat de Marcus Hochmeister.

Obiectivele principale de vizitat în cadrul Turnului Gros includ evenimentele culturale precum concertele și recitalurile din Sala Thalia a Filarmonicii de Stat din Sibiu. Spectacolele încep, de regulă, la ora 19:00.

Programul de vizitare al Turnului Gros este adaptat evenimentelor culturale, iar biletele pentru concertele și recitalurile organizate pot fi procurate la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu, între orele 12:00 și 16:00, de luni până joi, și în seara concertului, la intrare. Mai multe detalii despre prețul biletelor pot fi găsite accesând acest link: link bilet.

Turnul Gros se află în apropierea altor atracții turistice notabile, precum Muzeul de Istorie Naturală, Turnul Dulgherilor, parcul Cetății, Muzeul Național Brukenthal, Muzeul Astra și podul Minciunilor.

Pentru informații suplimentare și contact, puteți apela la numărul de telefon 0735.566.486.

Adresa Turnului Gros din Sibiu este în localitatea Sibiu, pe strada Cetății nr. 5 și pe Bd. Corneliu Coposu, cu coordonatele GPS 45.79419 N și 24.15373 E.

Turnul Gros se află la doar 2 minute distanță de Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *