Parcul Sub Arini, situat în localitatea Sibiu, se remarcă ca unul dintre cele mai mari și mai vechi parcuri din România. Cu o întindere de 22 de hectare, acesta a fost înființat printr-o hotărâre a municipalității în noiembrie 1856. În 1859 s-a construit digul, iar un an mai târziu a fost ridicat podul peste pârâul Trinkbach. În apropiere, între anii 1863-1865, a fost construit restaurantul Sub Arini, cunoscut și sub numele de Bolta Rece. Prima fântână arteziană a fost inaugurată în 1894, iar zece ani mai târziu s-a introdus iluminatul electric. În 1938, sculptorul Radu Moga a creat statuia lui Mihai Eminescu, care a fost amplasată în parc.

În 1927, a fost inaugurat stadionul municipal, inițial denumit stadionul de educație fizică. Acesta a suferit transformări majore în perioada 1977-1981, cu montarea de tribune, crescând capacitatea sa de la 12.000 la 24.000 de spectatori.

De remarcat este faptul că în prezent, Parcul Sub Arini se întinde pe o suprafață de 22 de hectare, adăpostind peste 68 de specii lemnoase. Dintre acestea, 30 sunt exotice și 38 sunt autohtone, inclusiv specii originare din Japonia, China, Himalaya, Asia Mică, America de Nord, America Centrală, Algeria sau din zona Alpilor. Stejarul roșu american, Mahonul, Bradul argintiu, Plopul alb de Himalaya, Pinul negru austriac, Bradul de Caucaz, Eronimus Radicans din Japonia, Ienupărul de Virginia, Tsuga Douglas verde, etc., sunt doar câteva exemple. În acest decor natural, găsesc adăpost aproximativ 95 de specii de păsări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *