Catedrala Evanghelică din Sibiu, una dintre cele mai impresionante și frumoase construcții din oraș, a fost edificată la începutul secolului al XIV-lea, pe locul unde se aflau ruinele unei vechi biserici romane construite în secolul al XII-lea.

În anul 1471, meșterii constructori au încercat să revigoreze amplasamentul, dorind să ofere clădirii o nouă înfățișare. În 1488, a fost construită capela către peretele vestic pentru a îmbunătăți aspectul bisericii.

Cu o înălțime remarcabilă, turnul cu 7 nivele este structurat cu alte patru turnuri mai mici în colțuri, toate construite ca un semn al dreptului de condamnare al Sibiului. Astfel, cu o înălțime de 73,34 m, Catedrala reprezintă cel mai înalt punct din Transilvania.

În interiorul catedralei, se remarcă un grup de epitafuri din piatră cu o vechime de peste 3 secole. Baldachinul de piatră, cu o structură impresionantă, este plasat în apropierea altarului. În anul 1438, meșterul Leonardus a ridicat o cristelniță în partea centrală din fața altarului, confecționată din metalul a patru tunuri capturate de la turci cu un an înainte, după câștigarea unor bătălii.

Altarul bisericii datează din secolul al XIX-lea, fiind îmbogățit de fresca lui Johannes of Rosenau din 1445, care reprezintă momentul răstignirii lui Iisus Hristos.

Pentru a completa atmosfera mirifică, Catedrala Evanghelică dispune de un cor amplasat în balconul de la etaj, ce include o orgă veche datând încă din anul 1671.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *