Trenul turistic din Brașov constituie un punct de atracție semnificativ atât pentru turiștii străini, cât și pentru cei români. În prezent, acesta asigură legătura între oraș și Zărnești, iar în viitor se planifică extinderea și reabilitarea unei mocănițe turistice pe o cale ferată îngustă între Rășnov și Bran.

Denumit Dracula Express, trenul turistic din Brașov evocă istoria lui Vlad Dracul, aducând în atenția turiștilor că Transilvania este țara de origine a acestuia. Echipat cu două locomotive și trei vagoane, toate reabilitate, trenul este considerat o bijuterie a epocii de aur a țării. Funcționează pe bază de cărbune și este operat de către trei persoane cu îndemânare în manevrarea locomotivelor cu abur.

Aspecte importante:

  • Trenul turistic Brașov are un număr limitat de locuri, având capacitatea de a găzdui maximum 84 de turiști.

Istoricul Trenului turistic din Brașov este marcat de vagoanele sale cu istorii distincte. Primul vagon a fost fabricat pentru a servi nevoile regelui Ferdinand și ale regelui Carol al II-lea. Cel de-al doilea vagon, denumit Orient Express, a fost produs la Milano în anul 1924.

Principalele obiective de vizitat la Trenul turistic includ plimbarea prin țara Bărsei, oferind turiștilor peisaje încântătoare precum păduri de foioase și de conifere, înconjurate de munți înalți. Trenul circulă într-o atmosferă festivă, acompaniat de muzică și voie bună.

Programul de vizitare presupune două trasee săptămânale, sâmbăta și duminica, iar cei interesați trebuie să se înscrie pe lista de așteptare.

În apropierea Trenului turistic, puteți explora și alte obiective turistice precum Patinoarul Olimpic, parcul Tractorul și biserica Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Pentru informații și rezervări, puteți contacta Trenul turistic din Brașov la numerele de telefon 0268/952 și 0268/410233 (Gara Brașov).

Adresa Trenului turistic din Brașov:

  • Localitate: Brașov
  • Strada: Bulevardul Gării nr. 1A

Pentru a ajunge la Trenul turistic, trebuie să vă prezentați la Gara Brașov, unde puteți obține informațiile necesare de la ghișeul REGIOTRANS, primul ghișeu de pe partea stângă a incintei gării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *