Teatrul Evreiesc de Stat din București reprezintă unul dintre principalele puncte de interes turistic ale capitalei, fiind un veritabil sanctuar cultural cu o istorie impresionantă de peste 125 de ani. Încă din primele sale zile, Teatrul Evreiesc de Stat a fost un pionier al artei teatrale evreiești, fiind inițiat de către Avram Goldfaden, considerat fondatorul primului teatru evreiesc din lume. Inițial conceput pentru a-și desfășura activitatea la Iași, un adevărat centru cultural, trupa lui Goldfaden a călătorit ulterior în întreaga țară, stabilindu-se în cele din urmă la București în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, devenind astfel un simbol al artei cinematografice românești.

Teatrul Evreiesc de Stat a fost martor la reprezentații memorabile, avându-i în distribuție pe artiști de marcă precum Sevilla Pastor, Dina König, Mauriciu Sekler, Samuel Fischler, Mano Rippel, Seidy Glück, Leonie Waldman-Eliad, Rudy Rosenfeld, Maia Morgenstern, Roxana Guttman, toți aceștia excelând în dans, cânt și interpretare. Actorii evrei au fost recunoscuți drept unii dintre cei mai talentați profesioniști.

Principalele obiective de vizitat la Teatrul Evreiesc de Stat din București includ spectacolele în sine, iar programul de vizitare cuprinde reprezentații care încep la ora 20:30. Tarifele de vizitare variază între 20 și 30 de lei, cu tarife speciale pentru elevi, studenți și pensionari, care beneficiază de un preț special de 12 lei.

În apropiere de Teatrul Evreiesc de Stat din București, puteți explora și alte obiective turistice precum Biserica Udricani și Sinagoga Mare din București.

Pentru mai multe informații și pentru achiziționarea biletelor, puteți contacta Teatrul Evreiesc de Stat la numărul de telefon 021.323.45.30 sau prin fax la 021.323.27.46. De asemenea, puteți trimite un e-mail la adresa office@teatrul-evreiesc.ro și puteți accesa site-ul web www.teatrul-evreiesc.com.ro.

Adresa Teatrului Evreiesc de Stat este Str. Iuliu Barasch, nr. 15, sector 3, în zona Sf. Vineri – Udriște din București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *