Lacul Valea Roșie din satul cu același nume reprezintă un important obiectiv turistic situat în județul Călărași. Acest lac, cu apă sărată, este un fenomen natural remarcabil, aflat în proximitatea comunei Mitreni.

Cu proprietăți terapeutice recunoscute, lacul atrage sute de turiști în fiecare an, dornici să beneficieze de apele sale sulfuroase, sodice și de nămolul sapropelic cu efecte terapeutice semnificative. Având o suprafață întinsă de aproximativ 14 hectare, lacul adăpostește diverse specii de pești, inclusiv crapul românesc, caras și fitofag, făcându-l o destinație populară pentru iubitorii de pescuit din zonă.

Aflat în inima Munteniei, Lacul Valea Roșie devine o atracție turistică semnificativă pentru localnici și vizitatori, contribuind la farmecul județului Călărași.

Detalii utile:
Lacul Valea Roșie este declarat arie protejată de către autorități, iar turiștii pot găsi opțiuni de cazare la pensiunile cu specific românesc din zonă.

Obiective principale de vizitat la Lacul Valea Roșie:

  • Lacul Valea Roșie, loc propice pentru pescuitul de caras, crapi românești și fitofagi.

Program de vizitare Lacul Valea Roșie:

  • Oricând

În apropierea Lacului Valea Roșie, turiștii pot explora și alte obiective turistice precum Rezervația naturală Pădurea Ciornuleasa și Mănăstirea Valea Roșie.

Adresa Lacului Valea Roșie din satul Valea Roșie:

  • Localitate: satul Valea Roșie, comuna Mitreni, județul Călărași

Coordonate GPS:

  • 44.1747665, 26.6035156

Cum se ajunge la Lacul Valea Roșie:

  • Pe drumul spre Oltenița, virați la stânga spre Mitreni, traversați o pădure și veți găsi lacul la stânga, în apropierea căii ferate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *