Clădirea Teatrului de Nord, cu o istorie ce se întinde din 1892, impresionează prin arhitectura sa neoclasică. Sala de spectacole, având 450 de locuri, emană eleganță și rafinament, fiind decorată în stuc, un design specific sfârșitului secolului al XIX-lea.

Scena de tip italian, cu o deschidere de 9 metri și o adâncime de 11 metri, este dotată cu o fosa pentru orchestră, oferind spațiul necesar desfășurării unor spectacole grandioase.

Teatrul de Nord dispune, de asemenea, de alte două săli – sala „Studio” și sala „Curcubeu”, dedicate spectacolelor experimentale, underground sau spectacolelor-recital.

De-a lungul timpului, pe scena Teatrului de Nord au evoluat regizori consacrați precum Mihai Raicu, Marietta Sadova, Septimiu Sever, Al. Colpaci, Al. Tocilescu, Bogdan Ulmu, Cristian Hadjiculea și alții.

Istoricul Teatrului de Nord din Satu Mare evidențiază înființarea secției române în 1968, cu premiera primului spectacol în ianuarie 1969, o adaptare a piesei „Haiducii” de Victor Eftimiu. Printre membrii fondatori ai secției s-au numărat personalități precum George Astalos, Mihai Raicu, Dumitru Anghel, Constantin Enache și alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *