Situată pe culmile cele mai înalte ale munților, la altitudinea de 1650 de metri, Statiunea Montana Rânca reprezintă un loc perfect pentru relaxare în orice perioadă a anului, oferind turiștilor vara răcoarea necesară pentru a scăpa de temperaturile caniculare din marile orașe și iarna frumusețea și distracțiile de pe pârtiile de ski.

Statiunea Montana Rânca se găsește pe crestele Munților Parang, pe versantul sudic al acestora. Aici, turiștii pot explora o serie destul de numeroasă de trasee turistice, ajungând până în Valea Gilortului, pe Muntele Cerbu, la Cabana Pestera Muierii, la Cabana Voievodu, pe Vârful Papusa, la Cabana Voievodul sau în Obarsia Lotrului.

Statiunea Montana Rânca este înconjurată de mai multe lacuri glaciare. Lacurile Glaciare Rosiile, Mija și Calcescu reprezintă puncte de atracție semnificative ale regiunii. De asemenea, Manastirea Polovragi, Crasna și Lacul de Acumulare Vidra sunt destinații vizitate anual de mii de turiști.

Această stațiune montană oferă numeroase opțiuni de distracție pentru iubitorii sporturilor de iarnă, având în apropiere cinci pârtii de ski modern amenajate, cu diferite grade de dificultate.

De menționat este faptul că Statiunea Montana Rânca se află în apropierea orașului Târgu Jiu, la o distanță de 62 de kilometri. Posibilitățile de cazare sunt variate, turiștii având opțiunea de a alege între hoteluri de lux și pensiuni cu specific românesc. Pentru a ajunge aici, se poate parcurge un traseu montan frumos pe Transalpina, stațiunea aflându-se la capătul acestei spectaculoase șosele montane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *