Localizată în comuna Ceahlău, la 9 km de lacul de acumulare Izvorul Muntelui de pe râul Bicaz, într-o poiană însorită de pe versantul de nord-vest al Munților Ceahlău, Stațiunea Durău se află la o altitudine de 820 m.

Climatul subalpin tonic-stimulant, aerul curat, fără praf și particule alergice, atmosfera ozonată sunt principalii factori naturali de cură. Stațiunea este recomandată pentru odihnă și tratament în cazul nevrozelor astenice, stărilor de slăbiciune, anemiei, și pentru refacere după eforturi psihice sau intelectuale.

Fauna din pădurile înconjurătoare este extrem de bogată, inclusiv cerbii carpați, ursul brun, mistrețul, și capra neagră, dând stațiunii denumirea de “Paradisul Vânătorilor.”

În ultimii ani, Stațiunea Durău a devenit “punctul de plecare” pentru turiștii sosiți aici în călătoriile lor pe Munții Ceahlău. De la Durău, se poate ajunge pe vârfurile Ocolasu Mare (1.907 m) și Toaca (1.904 m), la Cascada Duruitoarea și la Rezervația Naturală Ceahlău.

În Stațiunea Durău, turiștii pot vizita și un monument istoric ridicat în anul 1835 de către carturarul Veniamin Costache, unde pot admira picturile murale de interior realizate de celebrul Nicolae Tonitza în anul 1935. De asemenea, turiștii mai pot vizita o mănăstire construită în anul 1992 și o mică biserică pictată tot de același Nicolae Tonitza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *