Sfinxul din Bucegi, destul de asemănător cu cel egiptean, înfățișează un cap uman și se află la o altitudine de 2216 metri. Acesta s-a format de-a lungul timpului ca urmare a procesului de eroziune a solului și a celei eoliene, având o dimensiune impresionantă de aproximativ 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime.
De-a lungul timpului, deciziile autorităților au vizat și luarea unor hotărâri privind viața Sfinxului în aceste locuri. Astfel, au existat propuneri de dinamitare sau chiar mutare a acestuia în alte locuri, întrucât valoarea terenului din regiune era considerată mai mare decât valoarea spirituală a acestui monument turistic. Prin urmare, cel mai semnificativ monument al țării ar fi fost distrus în favoarea intereselor financiare.
Legenda Sfinxului susținea că acesta a fost un loc propice pentru întâlniri extraterestre, având o capacitate energetică mai semnificativă decât în alte regiuni ale țării. Alții consideră că în acest loc se afla o mină de uraniu părăsită imediat după cel de-al Doilea Război Mondial.
Atunci când îl privești, nu îți va fi greu să găsești asemănări vizibile între acesta și Sfinxul egiptean, indiferent de latura din care îl privești. De aceea, de-a lungul timpului, oamenii au făcut o adevărată pasiune din a-l vizita și fotografia, cea mai veche fotografie a sa datând încă din anul 1900.
Cum se ajunge la Sfinxul din Bucegi:
Pentru a ajunge în regiune, nu va trebui să faci eforturi prea mari, deoarece există un traseu destul de accesibil turiștilor. Poți urca la altitudinea la care se află Sfinxul cu Telecabina Busteni-Babele, disponibilă în fiecare zi între orele 07:45 și 17:00. De asemenea, poți găsi cazare la Cabana Babele, situată în apropierea Sfinxului, la o altitudine destul de ridicată.