Rezervația Pădurea Hagieni reprezintă una dintre cele mai importante atracții turistice ale întregii regiuni, având o faună și o vegetație destul de rare. Peisajul creat este extrem de frumos și este admirat anual de sute de turiști, care vin aici impresionați de unicitatea locului. Situată foarte aproape de plajă, locația pare desprinsă parcă dintr-un vis.

Vegetația este sub forma de stepă, iar turiștii se încântă de râpele de calcar și arbuștii spinoși. Întregul peisaj este completat de numeroase bălți și pălcuri de apă. Rezervația Pădurea Hagieni a intrat sub administrarea și protecția statului începând cu anul 1962.

Bine de știut:
Rezervația Pădurea Hagieni se întinde pe o suprafață de 431 de hectare și este gestionată de Ocolul Silvic Murfatlar.

Obiective principale de vizitat în Rezervația Pădurea Hagieni:

  1. Biodiversitatea dobrogeană din Rezervația Pădurea Hagieni: specii rare de plante și varietatea păsărilor care sălășluiesc aici. De asemenea, pădurea este cunoscută pentru exemplarele de vipere care trăiesc în libertate.

Program de vizitare în Rezervația Pădurea Hagieni:

  1. Oricând

În apropiere de Rezervația Pădurea Hagieni mai puteți vizita următoarele obiective turistice:

  • Peștera Limanu

Adresa Rezervația Pădurea Hagieni din comuna Albești:
Localitate: Comuna Albești, Județul Constanța

Coordonate GPS: 43°47’38″N 28°27’32″E

Cum se ajunge la Rezervația Pădurea Hagieni:
Se află foarte aproape de localitatea Mangalia, pe partea stângă a șoselei Mangalia-Albești. Din centrul localității Albești, luați-o la dreapta. A doua variantă este la ieșirea din Albești, pe același drum 391, să mergeți 6 km până ajungeți pe un drum asfaltat, pe dreapta, care duce spre Rezervație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *