Rezervația Naturală Peștera Cocora se găsește în județul Dâmbovița, situată în Parcul Național Bucegi și este sub administrarea Primăriei din Moroieni. Această rezervație acoperă o suprafață impresionantă de 307 hectare și include mai multe peșteri notabile, printre care Peștera Ialomiței, Peștera Pustnicul, Cheile Urșilor, Cheile Horoabei, Cheile Peșterii și Turnul Seciului.

Rezervația găzduiește o diversitate remarcabilă de faună și vegetație, inclusiv păduri de conifere și foioase. Vegetația rar întâlnită în zonă cuprinde specii precum păiușul, gențiana bulgarica, stănjenelul de munte și secară de munte. Peșterile din rezervație adăpostesc diverse specii de vegetație, cum ar fi Fridericia ratzeli, Parasitus nivenus, Euryparasitus emarginatus, Ceratophysella sigillata, Onychiurus armatus, Folsomia listeri, Lepidocyrtus serbicus, Catops tristis, Duvalius procerus, Nictus crenatus, precum și subspecii endemice de Amphipod, Niphargus carpathicus cavernicolus.

În plus, în Grota Urșilor din cadrul rezervației au fost identificate schelete de Ursus Spelae, adăugând un element fascinant istoriei naturale a zonei.

Obiectivele principale de vizitat în cadrul Rezervației Naturale Peștera Cocora includ Pădurea Cocora și Cheile Ursului, întinzându-se până între Muntele Cocora și Muntele Bătrâna. De asemenea, o atracție notabilă este Peștera Ialomiței, situată la aproximativ 1600 de metri altitudine. La intrarea în peșteră, turiștii pot admira o biserică frumos decorată. Lungimea impresionantă a Peșterii Ialomiței, de 804 metri, oferă o experiență etajată pentru vizitatori.

Adresa Rezervației Naturale Peștera Cocora din comuna Moroieni este:
Localitate: Comuna Moroieni, Județul Dâmbovița

Coordonate GPS: 45.2264633, 25.431776

Accesul la Rezervația Naturală Peștera Cocora este facilitat prin Parcul Național Bucegi, situat în județul Dâmbovița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *