Rezervația naturală Focul Viu se găsește în apropierea orașului Focșani, la doar 37 de kilometri distanță, în localitatea Andreiasu de Jos, pe malul râului Milcov.

Milcovul atrage, an de an, mii de turiști, dornici să descopere frumusețile regiunii. Desi satele rurale din împrejurimi sunt marcate de sărăcie, natura oferă turiștilor liniște și, mai ales, surprize inedite care îi determină să renunțe la traseele lor obișnuite.

Aceste meleaguri par a fi înzestrate de natură cu bogății și zăcăminte naturale remarcabile. Datorită unor emisii de gaze naturale, se creează iluzia că pământul arde ca o torță. Câteva flăcări veghează asupra locului zi și noapte, constituind principala atracție pentru turiștii ce vizitează regiunea Vrancea.

Încă din 1995, întregul teritoriu a fost desemnat Rezervație Naturală, fiind o zonă protejată de lege. Această măsură contribuie la protejarea pădurilor de conifere și, implicit, la siguranța terenurilor și a locuințelor situate pe dealurile înalte, ferindu-le de alunecările de teren.

Specialiștii explică că, datorită unor depozite semnificative de hidrocarburi, acestea ies la suprafață, generând flăcări vizibile. Dimensiunile acestor flăcări variază, de la cele mai mici de 10 centimetri până la cele mai înalte, care pot atinge chiar 60-70 de centimetri. Cu toate acestea, vulcanii noroioși nu sunt susceptibili să apară în aceste locuri, având în vedere amplasarea geografică și influențele naturii.

Întreaga regiune este protejată de un zid de piatră, pentru a împiedica turiștii să se aventureze prea mult și să își pună în pericol sănătatea.

Informații utile:
În fiecare an, localnicii din Andreiasu de Jos invită turiștii să se alăture distracției, cântând și dansând la sărbătoarea Focului Viu.

Istoricul Rezervației Naturale Focul Viu din localitatea Andreiasu de Jos rămâne o parte importantă a moștenirii locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *