Planetariul din Suceava se numără printre primele trei obiective turistice de acest gen ca mărime din țară.

Principala funcție a Planetariului din Suceava este proiectarea cerului din emisfera nordică și sudică, precum și a planetelor din întregul univers, inclusiv a Soarelui și a diferiților sateliți posibili.

Planetariul dispune de o sală cu 80 de locuri, în care vizitatorii pot admira Soarele în toată splendoarea sa. Aici, aceștia pot observa în detaliu Luna și stelele cerești din cele două emisfere. Mulți turiști sunt captivați de frumusețea observării stelelor căzătoare. Specialiștii din cadrul Planetariului stau la dispoziția fiecărui vizitator pentru a oferi explicații și ghidare.

În plus, Planetariul găzduiește o altă sală la etaj, unde pot fi vizualizate documente și mărturii istorice din domeniul astronomiei.

De-a lungul complexului, se află un pendul panoramic, utilizat în cercetarea gravitației terestre, după un proiect dezvoltat de Maurice Allais, laureat al Premiului Nobel.

Un element distinctiv al Planetariului din Suceava este pictura realizată de Mircea Hrișcă, care reprezintă orizontul orașului Suceava. Aceasta are o importanță istorică semnificativă, deoarece contribuie la reconstituirea unor repere urbane vechi de peste 30 de ani.

Istoricul Planetariului din Suceava datează din anul 1982.

Obiectivele principale de vizitat la Planetariul din Suceava includ utilizarea lunetei și a telescopului de tip Cassegrain de pe balconul planetariului. Aceste instrumente permit observarea mai multor roiuri de stele, planeta Jupiter și fenomenul căderii stelelor.

Programul de vizitare al Planetariului din Suceava este următorul:

  • Luni până vineri: 8:00 – 20:00
  • Sâmbătă și duminică: 9:00 – 17:00

Pentru mai multe detalii privind tarifele de vizitare, puteți accesa următorul link: Planetariul și Observatorul Astronomic

În apropierea Planetariului din Suceava, puteți vizita și următoarele obiective turistice: Parcul Institutului, Auditorium Joseph Schmidt și stadionul Areni.

Contact Planetariul din Suceava
Tel: +40 230 216147 /157
Email: observator@usv.ro, planetariulsv@yahoo.com
Web: observator.usv.ro

Adresa Planetariul din Suceava
Localitate: Suceava
Strada: Universității nr. 13 A

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *