Situată în imediata apropiere a stațiunii Moeciu, în munții Piatra Craiului, Peștera Liliecilor reprezintă unul dintre cele mai prețioase monumente naturale, fiind protejată prin lege. Numele peșterii provine de la zecile de specii rare de lilieci pe care îi adăpostește, transformându-se într-un adevărat punct de atracție pentru zona branenilor.

Chiar dacă încă nu este amenajată, Peștera Liliecilor este cunoscută de majoritatea localnicilor din zonă, aceștia fiind mândri să încurajeze turiștii să viziteze această atracție. Situată la o altitudine de 950 de metri, în satul Pestera, care aparține comunei Moeciu, peștera este atestată documentar în zonă de mai bine de câteva secole.

Cu o suprafață de 1,5 hectare, Peștera Liliecilor găzduiește specii rare de lilieci, oportunitate rară de a-i admira într-un context natural autentic. De-a lungul timpului, peștera a servit ca mijloc de cercetare pentru studenții Institutului de Speologie București.

Pentru a ajunge în regiune, trebuie să parcurgeți un drum de 180 km, pornind din Capitală. Odată ajunși aici, veți fi întâmpinați de ospitalitatea localnicilor, gata să vă îndrume în aceste locuri. Este important de menționat că peștera nu dispune de electricitate, motiv pentru care nu este recomandat să o vizitați noaptea sau la înserat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *