Partia din Sovata, singura pârtie de schi din județul Mureș, se află la doar câțiva kilometri de stațiunea balneară. Sub administrația Cabanei Repas, această pârtie oferă entuziaștilor sporturilor de iarnă posibilitatea de a se bucura pe deplin de activitățile lor preferate timp de 5-6 luni pe an.

Partia asigură condiții ideale pentru iubitorii sporturilor de iarnă, inclusiv schi, schi fond, snowboard și săniuș. Stațiunea Sovata dispune de două pârtii distincte. Pârtia Alunis 1, având o lungime de 1.100 de metri, se adresează adulților experimentați, în timp ce pârtia Alunis 2, cu o lungime de 300 de metri, este destinată copiilor și începătorilor.

Cu o lungime totală de 1.200 de metri, pârtia este echipată cu un telescaun și un schi-lift, beneficiind de întreținere zilnică cu ratrac și tun de zăpadă. Aceste facilități asigură o experiență sigură și plăcută pentru toți cei care doresc să se bucure de atmosfera iernii într-un cadru natural deosebit.

În fiecare ianuarie, atât turiștii, cât și localnicii se alătură Festivalului „Serbările Zăpezii”, eveniment organizat pe pârtia din stațiunea Sovata. Această sărbătoare adună comunitatea într-un spirit de bucurie și entuziasm, oferind participanților ocazia de a experimenta plăcerea sporturilor de iarnă și de a crea amintiri de neuitat într-un cadru pitoresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *