Parcul dendrologic Simeria se găsește în localitatea Simeria, județul Hunedoara, și este considerat unul dintre cele mai frumoase parcuri din țară.

Parcul a fost creat la începutul secolului al XVIII-lea, avându-l ca prim proprietar pe nobilul Gyulay Ferenc. De-a lungul timpului, proprietarii s-au schimbat, incluzând nume precum Kuun, Fay, și ulterior, Ocskay.

Este o rezervație dendrologică și peisagistică care se întinde pe o suprafață de 70 de hectare, clasându-se astfel pe locul 3 în Europa și pe locul 11 în lume, conform Encyclopedia Britannica.

Parcul Dendrologic cuprinde diverse spații geografice, oferind 140 de specii europene, 250 de specii nord-americane, 470 asiatice, iar restul speciilor fiind comune pentru două sau trei continente. În parc, se remarcă un număr impresionant de specii și exemplare de magnolii.

Bine de știut:
Arboretumul Simeria este considerat un „monument național în arta parcurilor”, adăpostind peste 2000 de unități sistemice din diferite zone ale globului. În cadrul arboretumului se realizează un schimb de semințe cu unități similare din întreaga lume pentru aclimatizarea plantelor și îmbogățirea colecției aflate aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *