Muzeul „Mihai Eminescu” se găsește în inima orașului Iași, în imediata vecinătate a locului preferat al poetului Mihai Eminescu. Este considerat unul dintre cele mai atractive muzee de literatură din țară, dedicat promovării operei literare a acestui mare poet.

Muzeul este alcătuit din trei săli, două dintre cele mai importante fiind situate la parterul clădirii. Aici vizitatorii pot explora Sala Destinului, numită astfel datorită podelei decorate cu diverse motive zodiacale, și Sala de Artă. La etaj, Muzeul vă invită să pășiți în Sala Prieteniei.

Colecția Muzeului „Mihai Eminescu” include lucrări importante ale scriitorului Mihai Ursachi. Printre obiectivele principale de vizitat se numără o impresionantă colecție de cărți, studii monografice despre viața poetului, volume de poezii, critici naționale și internaționale traduse în mai multe limbi străine.

Vizitatorii pot admira, de asemenea, o bogată colecție de fotografii ce redau fragmente din viața poetului. Muzeul găzduiește și fotografii semnificative ale Veronicăi Miclea și ale lui Ion Creangă.

Programul de vizitare al Muzeului „Mihai Eminescu” este de marți până duminică, între orele 10:00 și 17:00, fiind închis în ziua de luni. Pentru informații detaliate despre tarifele de vizitare, puteți accesa link-ul http://www.muzeulliteraturiiiasi.ro/muzee/muzeul-mihai-eminescu-h/program/.

În apropiere de Muzeul „Mihai Eminescu”, puteți explora și alte obiective turistice precum Obeliscul cu lei, Casa de Cultură Mihai Ursachi, Colecția Istoria Teatrului Românesc, Teiul lui Eminescu, Turnul de Parașutism, Muzeul Universității și Muzeul Literaturii Române – Casa Pogor.

Pentru informații suplimentare sau rezervări, puteți lua legătura cu Muzeul „Mihai Eminescu” din Iași la numerele de telefon 0232.410.340 sau 0747.499.400, sau prin e-mail la adresele muzeul.literaturii@gmail.com sau mlrpogor@yahoo.com. Detalii suplimentare pot fi găsite pe site-ul oficial al muzeului: http://www.muzeulliteraturiiiasi.ro/muzee/muzeul-mihai-eminescu-h/.

Muzeul se află în parcul Copou, un loc care a fost adesea în gândurile poetului și care i-a servit drept sursă de inspirație pentru cele mai frumoase poezii de dragoste dedicate Veronicăi Miclea. Adresa exactă a muzeului este: Vasile Pogor, nr. 4, Iași, iar coordonatele GPS sunt 47.178962°N 27.567178°E.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *