Desi poate parea dificil de crezut, si in Romania exista un Muzeu al Aurului unde pasionatii pot admira o impresionanta colectie mineralogica. Situat in localitatea Brad, din Muntii Apuseni, acest muzeu a luat nastere acum peste 100 de ani, devenind un loc de intalnire pentru mii de exponate adunate din toate colturile lumii, deschise privirilor vizitatorilor.

De-a lungul timpului, colectiile muzeului au prins viata, oferindu-ne un fascinant spectacol al aurului, cu obiecte semnificative provenite din Muntii Metaliferi ai Romaniei. Muzeul pune la dispozitie sute de exponate descoperite in regiunea Brad, care atesta prezenta omului pe aceste meleaguri cu mai bine de 5000 de ani in urma.

Cu toate acestea, vizitatorii nu vor admira doar bijuterii prelucrate din aur, ci vor descoperi exponate ce prezinta aurul in starea sa naturala, asa cum era gasit de catre minerii vechilor timpuri, in forma de minereu brut. Astfel, puteti fi surprinsi sa observati diverse particule de aur, lamele, filamente, dendrite sau granule, oferind o perspectiva autentica asupra bogatiei minerale a regiunii.

Printre exponatele deosebite, unele au fost descoperite in Muntii Apuseni, avand aspectul unor plante sau animale, imitand adesea frunze, flori sau animale domestice.

Bine de stiut:
Muzeul Aurului impresioneaza vizitatorii cu aproximativ 800 de exponate provenind din diverse tari ale lumii. Acestea pot fi admirate si fotografiate, oferindu-va o experienta de neuitat. Pentru a ajunge la muzeu, trebuie sa parcurgeti drumul pana la Hunedoara, Bradul fiind situat in apropiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *