Unul dintre primele muzee din România dedicate Științelor Naturii este Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” din Fălticeni. Lumea cercetătorilor Emil Racoviță, Grigore Antipa, Paul Bujor, Ion Borcea și Mihai Băcescu este reconstituită cu fidelitate în cadrul acestui muzeu, exponatele reliefând contribuțiile științei românești în domeniul hidrobiologiei.

Partea vie a muzeului este reprezentată de 13 bazine, cu o capacitate de peste 11.000 de litri de apă, în care trăiesc numeroase specii de pești indigeni și exotici, broaște țestoase, scoici și crustacee. Zestrea muzeului este îmbogățită pe deplin și cu un glob geografic, unic în lume prin faptul că redă la scară, alături de relieful uscatului, configurația reliefului subacvatic.

Totodată, vizitatorii vor descoperi în sălile muzeului comori de arheologie, file de istorie, arme vechi, etnografie, numismatică și fotografii de epocă.

Istoric Muzeul Apelor din Fălticeni: Muzeul a fost întemeiat în anul 1914 de către profesorul Vasile Ciurea. Peste 700 de exponate din universul marin, donate de savantul Mihai Băcescu, pot fi văzute aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *