Fiind situați în centrul Cărpaților Orientali, Munții Rarău oferă o priveliște de vis turiștilor sau celor aflați în explorarea regiunilor abrupte ale țării.
Formele de relief destul de variate, fauna și vegetația sălbatică, la care nici nu ați visat, toate sunt amplasate în Masivul Rarău, unic prin formele sale destul de abrupte. La poalele munților, putem găsi ospitalitatea localnicilor din Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, două zone de maximă importanță turistică în România. De regulă, cei ce aleg să viziteze aceste locuri rupte parcă din basm aleg ca unică soluție cazarea în aceste stațiuni montane.
Munții Rarău sunt încadrați în Munții Bucovinei, aparținând Carpaților Orientali, fiind alcătuiți din roci destul de cristaline, de mare rezistență, ceea ce determină și o altitudine destul de mare pentru Vârful Giumalau – 1857 metri. Din aceste locuri se desprind doi afluenți destul de importanți – Bistrița și Putna. De asemenea, turiștii își doresc să viziteze crestele formate între vârfurile Chilii, Giumalău, Poiana Ciungilor, unde pot întâlni ienupărul și afinul, specifice vegetației subalpine.
Înălțimea masivelor, cheile formate de ei, dar și stâncile destul de abrupte sunt alte obiective pe care preferă să le revadă fiecare turist atunci când se întoarce în aceste ținuturi. De asemenea, tot aici se poate vedea ceea ce a făcut natura – Pietrele Doamnei, fiind rezultatul înghețului și dezghețului din anotimpul rece. Pietrele Buhei au dimensiuni mai mici, dar sunt la fel de plăcute privirii, turiștii admirând aceste locuri, fiind mirați de ceea ce a reușit să facă natura an de an, lăsându-ne astfel de moșteniri neprețuite.
Bine de știut: Pentru a ajunge în aceste locuri, este indicat să urmați traseul rutier Suceava – Câmpulung – Vatra Dornei.