Monumentul Independenței din orașul Tulcea reprezintă unul dintre cele mai importante simboluri naționale, ridicat în memoria eroilor care și-au sacrificat viețile pentru patrie în timpul Războiului de Independență al României. Parcul în care este amplasat acest monument măreț își poartă cu mândrie numele și se numără printre cele mai frumoase grădini ale orașului, fiind un loc animat de vizitatori care vin să se plimbe și să aducă un omagiu eroilor naționali.

Atât Parcul, cât și Monumentul Independenței sunt printre cele mai emblematice atracții turistice ale orașului Tulcea.

Istoricul Monumentului Independenței din Tulcea:
Monumentul Independenței din Tulcea a fost construit la scurt timp după încheierea Războiului de Independență al României, la data de 17 octombrie 1879, sub îndrumarea regelui Carol I, iar lucrările au fost realizate de celebrul sculptor George Vasilescu, care a dedicat luni de muncă acestui edificiu. Monumentul a fost ridicat la solicitarea lui Ion Nenițescu, un apărător dedicat al valorilor istorice ale neamului românesc.

În timpul Primului Război Mondial, Monumentul Independenței a fost distrus, singurele elemente salvate fiind statuia dorobanțului și a vulturului. În 1932, autoritățile au aprobat reconstrucția sa, reușind să redențeze aspectul original, cu sprijinul sculptorului Cristea Grosu.

Obiective principale de vizitat la Monumentul Independenței:

  • Monumentul Independenței și urmele cetății Aegyssus

Program de vizitare la Monumentul Independenței:

  • Zilnic între orele 06:00 și 21:30

În apropierea Monumentului Independenței, puteți explora și alte obiective turistice remarcabile, precum Muzeul de Istorie și Arheologie, Acvariul și Complexul Delta Dunării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *