Manastirea Sucevita se găsește la 18 km distanță de Rădăuți și la 55 km de Câmpulung Moldovenesc. Această bijuterie arhitectonică a fost construită din ordinul domnesc, inițial sub forma unei cetăți cu o biserică modestă, fiind ctitorită de familia Movilestilor, compusă din Gheorghe Movila, mitropolit, și Ieremia Movila, domnitor al Moldovei în perioada 1594 – 1606.
Peretele masiv înconjurător al bisericii a fost construit după anul 1595, în timpul domniei lui Ieremia Movila. Fiecare perete atinge aproape 100 de metri în lungime, are o lățime de trei metri și o înălțime de peste șase metri, creând astfel o atmosferă a unei fortărețe medievale. Acești pereți sunt întăriți cu stâlpi, diguri și turnuri impunătoare.
De asemenea, în aceeași perioadă, în timpul domniei lui Ieremia Movila, biserica a fost pictată atât în interior, cât și în exterior. Cu hramul “Invierea Domnului”, biserica este construită în stilul arhitecturii moldovenești, combinând elemente de artă bizantină și gotică, îmbinate cu caracteristici ale vechilor biserici de lemn din Moldova.
Muzeul mănăstirii găzduiește obiecte de o valoare inestimabilă, printre care broderii și manuscrise datând din secolele XV-XVI. Mănăstirea Sucevița reprezintă o expresie a societății, culturii și epocii care a generat-o, iar vizitatorii pot resimți această istorie în fiecare detaliu al acestei opere remarcabile.