Muzeul de Arme și Trofee de Vânătoare din Sibiu este parte a Complexului Național Muzeal Brukenthal, găzduind în prezent un patrimoniu bogat format din 1.577 de piese, unele cu o vechime de peste 100 de ani. Aceste exponate au fost achiziționate de la colecționari sau provin din donații colectate începând cu sfârșitul secolului al XIX-lea.

Trofeele expuse aici au câștigat numeroase medalii la diverse expoziții desfășurate atât în țară, cât și în străinătate.

Istoricul Muzeului de Arme și Trofee de Vânătoare din Sibiu arată că acesta a fost deschis publicului în 1966 și reorganizat în 1981 într-o cocheta vilă în stil românesc care a aparținut colonelului-vânător August von Spiess. Colonelul Spiess, o autoritate în domeniu, a deținut pentru mulți ani funcția de Maistru de Vânătoare a Casei Regale și a fost un vânător renumit, menționat în analele internaționale de cinegetică. El a participat la un extins safari în Africa, aducând piese deosebit de valoroase care fac acum parte din colecția Muzeului de Arme și Trofee de Vânătoare.

Obiectivele principale de vizitat în cadrul muzeului includ trofee autohtone și exotice, arme diverse și accesorii de vânătoare, provenind în mare parte din trei colecții semnificative: „August von Spiess”, „Emil Witting” și Colectia „Societatii Ardelene de Stiinte Naturale din Sibiu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *