Mănăstirea Maglavit se află în comuna Maglavit, județul Dolj, și este o mănăstire ortodoxă înființată de către Petrache Lupu în anul 1936. Această mănăstire are ca hramuri „Izvorul Tămăduirii” și „Nașterea Maicii Domnului”.

De menționat că Petrache Lupu, ctitorul mănăstirii, este înmormântat în incinta acesteia.

Istoricul Mănăstirii Maglavit din comuna Maglavit este plin de evenimente semnificative. Construcția mănăstirii este legată de povestea unui cioban analfabet, surd și sărac, numit Petre Lupu. Se spune că în 1935, între Paște și Rusalii, Dumnezeu i s-ar fi arătat lui Petrache cerându-i să propovăduiască dragostea față de credință. Astfel, i s-au redat auzul și vorba, iar viziunile și vindecările sale au transformat Maglavit într-un loc de pelerinaj.

Mănăstirea Maglavit a fost desființată de regimul comunist și ulterior, în 1990, a fost reînființată sub hramul „Izvorul Tămăduirii”. În acest an, au fost reluate și continuare lucrările neterminate înainte de război. Mănăstirea Maglavit rămâne astfel un loc cu o istorie bogată și un centru spiritual important pentru credincioși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *