Una dintre cele mai vechi locații de cult din București, Mănăstirea Snagov, a devenit celebră odată cu înmormântarea lui Vlad Țepeș în interiorul său. Legenda spune că cei care slujeau la mănăstire au descoperit trupul domnitorului după bătălia cu turcii și au încercat să-l ascundă, îngropându-l creștinește chiar în curtea mănăstirii.

Cu toate acestea, liderii vremii au contestat acest lucru, considerând că trupul domnitorului ar trebui să se afle mai degrabă în ctitoria de la Comana. De-a lungul timpului, Constantin Brâncoveanu a înființat aici una dintre tipografiile sale. Mănăstirea Snagov a funcționat, de asemenea, ca muzeu și bancă, fiind un punct important pentru băterea de monedă din România.

Mănăstirea lui Vlad Țepeș din Snagov oferă turiștilor o imagine fermecătoare, fiind amplasată pe o insulă chiar în mijlocul lacului Snagov. De asemenea, Codrii Vlăsiei, așa cum este numită pădurea din apropiere, îi atrag pe cei care vin să o viziteze, precum și pe sutele de bucureșteni care își doresc să petreacă weekend-urile departe de aglomerația orașului.

Cum să ajungeți la Mănăstirea lui Vlad Țepeș:
Pentru a ajunge la Mănăstirea lui Vlad Țepeș, trebuie să urmați traseul DN1 până în dreptul indicatorului Silistea Snagovului, amplasat la aproximativ 30 de kilometri de Capitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *