Manastirea Lacu Sarat, cunoscuta si sub numele de Manastirea Sfantul Pantelimon, se afla in statiunea cu acelasi nume, situata la aproximativ 5 km de municipiul Braila. Constructia manastirii a fost initiata pe 27 iulie 1996, atunci cand Inalt Preasfintitul Casian, Arhiepiscop al Dunarii de Jos, a binecuvantat locul destinat bisericii. La 27 iulie 1999, biserica manastirii a fost sfintita, iar corpul de chilii al manastirii a fost inaugurat.

Biserica manastirii, realizata din lemn in stil maramuresean, dispune de o turla-clopotnita impresionanta, cu o inaltime de 24 de metri. Interiorul bisericii este decorat cu icoane pictate, iar in custodia manastirii se afla noua icoane care dateaza din secolul al XIX-lea.

Asezamantul monahal a fost binecuvantat de-a lungul timpului prin aducerea sfintelor moaste ale unor personalitati religioase precum Sfintii Dasie si Emilian de la Durostor, Nectarie de Eghina, Sofronie al Ierusalimului. Printre cei care au vizitat manastirea se numara Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, patriarhul Teoctist, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel si alte personalitati ale vietii religioase si civile din tara si din strainatate.

Manastirea este situata intr-o padure, oferind o adevarata oaza de liniste si verdeata, departe de agitatia lumii si de zgomotul asurzitor.

Cum se ajunge la Manastirea Lacu Sarat:
Manastirea este amplasata in statiunea Lacul Sarat, la doar 5 km SV de municipiul Braila, pe drumul national DN 21 Braila–Slobozia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *