Aleea „După Ziduri” este una dintre atracțiile de mare importanță ale orașului Brașov. De-a lungul istoriei, această alee a servit un scop strategic semnificativ pentru oraș.

Aleea „După Ziduri” găzduiește clădiri vechi ale orașului și ocupă spațiul dintre zidurile cetății și turnurile mici ale Brașovului. În această zonă se găseau atât Șarcul Măcelarilor, cât și Țarcul Curelarilor. De asemenea, două alte obiective strategice notabile din zonă sunt Bastionul Fierarilor și Turnul Alb.

Arcada veche, situată pe Aleea „După Ziduri,” este o altă caracteristică deosebită care atrage privirea oricărui trecător. Dacă urmați această alee, veți avea ocazia să admirați o pădure densă și verde.

Istoricul Aleei „După Ziduri” din Brașov este impresionant. Aleea a fost construită în secolul al XVI-lea și este situată în zona veche a bastioanelor orașului Brașov.

Principalele obiective de vizitat de-a lungul Aleei „După Ziduri” includ Bastionul Graft, care oferă una dintre cele mai frumoase priveliști asupra orașului, în special asupra centrului vechi, care are o semnificație istorică deosebită în Brașov. Coborând pe scările de piatră de-a lungul aleei, veți ajunge la Bastionul Graft, una dintre cele mai importante atracții turistice din Brașov. Bastionul Graft traversează apa care curge printr-un canal amenajat în regiunea cetății.

Aleea „După Ziduri” poate fi vizitată în orice moment, iar costul de intrare nu este specificat.

În apropiere de Aleea „După Ziduri,” puteți vizita și alte obiective turistice notabile din Brașov, precum Turnul Negru, Turnul Alb, Biserica Neagră, Muzeul „Casa Mureșenilor,” Muzeul Județean de Istorie, Filarmonica din Brașov și Galeria de Artă „Transilvania.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *