Mănăstirea Dălhăuți se numără printre cele mai vechi lăcașuri de cult din Vrancea și este considerată un monument istoric deosebit. În curtea mănăstirii, se disting atât o biserică din lemn, cât și una din zid. În interiorul mănăstirii, oaspeții pot admira moaștele Sfântului Mucenic Talaleu și ale Sfântului Ignatie cel Nou.

Bine de știut:

  • Mănăstirea Dălhăuți poartă hramul „Izvorul Tămăduirii” pentru biserica din zid și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” pentru cea din lemn.
  • Este o mănăstire de maici.

Istoric Mănăstirea Dălhăuți din satul Dălhăuți:
Prima atestare documentară a Mănăstirii Dălhăuți datează din anul 1625. Cu o istorie de peste cinci secole, mănăstirea a fost construită, conform tradiției locale, de către doi ciobani care au fost ghidați de o lumină sfântă, prezentă și astăzi în aceste locuri.

Obiective principale de vizitat la Mănăstirea Dălhăuți:
Turiștii pot experimenta o atmosferă de liniște și spiritualitate, având ocazia să vadă o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Contact Mănăstirea Dălhăuți din satul Dălhăuți:

  • Tel: 0732.228.835 / 0734.353.589

Adresa Mănăstirea Dălhăuți din satul Dălhăuți:

  • Localitate: satul Dălhăuți, comuna Cărligele, județul Vrancea
  • Strada: Mănăstirea Dălhăuți

Cum se ajunge la Mănăstirea Dălhăuți din satul Dălhăuți:
Drumul către Mănăstirea Dălhăuți este unul deluros. Pornind din Focșani, trebuie să vă îndreptați către satul Cărligele, la doar 12 kilometri distanță, în Subcarpații de Curbură. Din comuna Cărligele, veți urca considerabil, traversând dealul pe care se află satul Dălhăuți. În mijlocul pădurii care îi poartă numele, veți putea admira frumusețea Mănăstirii Dălhăuți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *