Amplasat în imediata apropiere a râului Lotru, lacul Vidra reprezintă un punct central de atracție în regiune.

Din perspectivă geografică, lacul Vidra este o acumulare naturală, apărând în peisajul nostru în anul 1972. Pentru a-l vizita, este necesar să ne îndreptăm către stațiunea Voineasa, situată în Cheile Vidra, la aproximativ 30 de kilometri distanță. Lacul a luat naștere prin construirea unui baraj de acumulare pe râul cu același nume. Cu toate acestea, în albia sa se adună apele provenite din mai multe râuri care străbat regiunea, datorită construirii unor captări secundare.

Vegetația care înconjoară zona este de o frumusețe remarcabilă, cu păduri dese și întunecoase de molid și brad, dominante în peisaj. Lacul de acumulare Vidra se întinde pe o lățime de 1,4 kilometri și o lungime de aproape 9 kilometri, având un volum impresionant de 340 de milioane de metri cubi.

După cum am menționat, fauna și flora din jurul lacului contribuie la transformarea acestuia într-un loc ce merită admirat și cunoscut de mii de turiști care vin în fiecare an pentru a vedea realizarea omului – barajul râului Lotru.

De menționat că lacul Vidra se află în județul Vâlcea, iar pentru a ajunge acolo de la București, este necesar să parcurgi Autostrada A1 – București-Pitești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *