Stuful aranjat cu grijă pe acoperișurile fiecărui adăpost, gardul țesut din nuiele ce evocă casele bunicilor noștri, poarta fermecător zăvorâtă cu lemn și excentrismul luxului definesc cu eleganță resortul deosebit din România.

Lemnul de bambus din interiorul camerelor, terasele generoase și grădina amenajată cu rafinament te introduc într-un spațiu cu totul neobișnuit, departe de ceea ce ai văzut până acum. Acest loc magic se află în Sfântu Gheorghe, acea insulă conturată de ape, un refugiu izolat în România, un spațiu în care pescarii aduc dimineața peștele la cherhana pentru a ajunge apoi pe mesele noastre. Pulberea fină de praf de pe ulițele satului pare să vină chiar de la Marea Neagră, acolo unde Dunărea învolburată își continuă cursul rapid pentru a se întâlni cu apele sărate. În acest sat lipovean, liniștea domnește suverană, tradițiile sunt păstrate cu sfințenie, iar borșul de pește se pregătește după rețete străvechi, în timp ce totul pare înghețat într-o epocă în care valorile oamenilor erau altele. Iubitorii de nuferi plutitori, sunetul broaștelor, stufărișul Deltei și chiar și țănțarii ce par să vină la oră fixă pentru a-și ademeni prada (adică noi, oamenii) găsesc aici, la Green Village, un refugiu autentic. Nimic nu putea fi schimbat, locul trebuia să păstreze farmecul natural.

Am ajuns aici atrași de aventura cu barca. Simțeam teamă, dar și dorința de a experimenta un spațiu complet diferit, unde să ne lipsească cu siguranță nimic și totul să fie completat de liniștea desăvârșită și de peisajele unice. Când am coborât din barcă, pășind pe ulițele împânzite de praf, ajutați de pescari să ne ducem bagajele, am descoperit cel mai frumos loc de pe pământ. A fost o bucurie să ajungem aici, pentru că și de această dată România mi-a oferit o sursă inepuizabilă de inspirație.

Acest resort magic dispune de 89 de camere în vile și 55 de căsuțe cochete acoperite cu stuf, echipate cu toate facilitățile pe care le-ai aștepta doar într-un hotel. M-a uimit faptul că, deși este un spațiu elegant, păstrează farmecul unui camping, oferind celor care doresc să stea cu cortul una dintre cele 500 de locuri de campare disponibile.

Piscina, jacuzzi-ul în aer liber și cinematograful sub cerul liber sunt doar câteva dintre facilitățile care îți vor face fiecare moment petrecut aici o adevărată bucurie. Și copiii vor iubi acest loc, având la dispoziție un frumos loc de joacă.

În cadrul restaurantului amplasat în mijlocul resortului, poți savura preparate tradiționale, cum ar fi borșul de pește, plachia proaspătă, saramura, dar și delicii din pește afumat ori marinat. Și când masa se apropie de final, un locuitor vesel îți întinde mâna și te invită la o plimbare până la mare pentru a admira cerul înstelat, îți sugerează să faci mișcare devreme dimineața, să te întreci la canoe și îți reamintește că este timpul pentru somn. Acești oameni, localnicii, îți vor arăta trasee pe canale, iar bărcile sunt pregătite încă de la prima lumină a zilei. De aici, poți ajunge ușor la Insula Sahalin, un loc în care marea se întâlnește cu fauna Deltei, o insulă înconjurată de nuferi albi și de pelicani ce își hrănesc puii, își întind aripile și se bucură de frumusețile României noastre. Totul este atât de bine organizat încât nu ai cum să te plictisești, iar orice turist se

simte ca musafirul cel mai iubit de pe pământ. Cel puțin așa ne-am simțit noi, motiv pentru care ne dorim cu ardoare să revenim!

În acest sezon, Green Village își așteaptă oaspeții cu pachete extrem de atractive, adresate fiecărui segment. Iată câteva care ne-au atras atenția:

 1. Reîndrăgostește-te în Deltă!
 • Descoperă sau redescoperă frumusețea zonei alături de persoana iubită.
 • Tarif: 1.570 lei/pachet/cameră dublă.
 • Pachetul include două nopți de cazare pentru două persoane, pensiune completă, “Welcome Package” cu nuferi, bomboane de ciocolată și șampanie în cameră, cină romantică, acces la centrul Spa, un masaj în cuplu și o ieșire romantică cu barca pe canale.
 1. “Escape from women’s prison”
 • Pentru cei dornici să-și reafirme independența și să trăiască aventura.
 • Tarif: 1.351 lei/persoană.
 • Pachetul include 3 nopți de cazare cu pensiune completă, ieșiri cu barca pe canale, închiriere caiac, concurs “Simply the best”, teren de fotbal și servicii de fotograf pentru a imortaliza escapadele.
 1. Dream Team
 • Pentru cei care doresc o scurtă evadare de la birou.
 • Tarif: 380 lei/persoană.
 • Pachetul include 2 nopți de cazare în cameră dublă cu pensiune completă, o excursie cu barca pe canalele Deltei, acces la Kids Club pentru copii, activități precum pescuit, ateliere de creație și servicii fotografice.

Ofertele sunt valabile în perioada 24.08-11.10.2015, în limita locurilor disponibile. Detalii suplimentare găsiți pe greenvillage.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *