Situată în vestul României, pe platoul Munților Semenic, stațiunea de schi Semenic se compune din mai multe stațiuni mai mici, printre care Secu, Valiug, Trei Ape și Crivaia.

Stațiunea turistică Semenic se află la altitudinea de 1400 de metri, între vârfurile Piatra Groznei și Semenic, la aproximativ 36 de kilometri de Reșița, resedința județului Caraș-Severin. Pentru iubitorii sporturilor de iarnă, această destinație oferă un sezon mai lung decât media anuală din țară, cu stratul de zăpadă persistând în medie între 60 și 80 de centimetri din noiembrie până în aprilie. Aici sunt amenajate pârtii de schi cu diferite grade de dificultate, teleschi și telescaun.

Printre pârtiile disponibile se numără:

  • Pârtia Slalom Urias: 1.200 m lungime – nivel mediu
  • Pârtia Slalom: 520 m lungime – nivel mediu
  • Pârtia Cruce de brazi: 750 m lungime – nivel mediu
  • Pârtia Goznuta: 700 m lungime, interzisă schiorilor începători
  • Pârtia Semenic: 350 m lungime

Peisajul pitoresc și facilitățile din zonă oferă tot ceea ce ai nevoie pentru a te bucura de o vacanță ideală în orice perioadă a anului.

Stațiunea Semenic este înconjurată de cele trei vârfuri ale Munților Semenic, perfecte pentru escaladă (însă nu în timpul iernii): Piatra Gozna (1.447 m), Semenic (1.446 m) și Piatra Nedeia (1.437 m).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *