Fondată în anul 1950 pe malul drept al râului Argeș, Grădina Zoologică din Pitești se întinde pe o suprafață de 12 hectare și a fost amenajată în Pădurea Triviale. Aici, vizitatorii pot descoperi o diversitate de 130 de animale, printre care se numără tigrul, leul, ursul brun, vulpea argintie, capra Camerun, caprioara de pădure, pavianul cu mătura, babuinul, lupul, câinele dingo, calul semigreu, bivolul și lama.

Adăposturile pentru marile feline au fost concepute cu atenție, permitând vizitatorilor să le observe printr-un geam special. Colectia de păsări cuprinde diverse specii exotice și de pradă, precum strutul Emu, paunul asiatic albastru, lebăda, lebăda neagră, barza, bibilica, potârniche, fazanul argintiu și fazanul auriu roșu. Păsările au la dispoziție și un lac amenajat în Pădurea Trivale.

Pentru cei mici, Grădina Zoologică din Pitești oferă un loc de joacă dotat cu leagăne și tobogane, în timp ce vizitatorii mai curioși pot explora o cameră cu trofee vânătorești. De remarcat că Grădina Zoologică din Pitești se situează pe locul 4 în țară la capitolul dotări și investiții realizate în ultimii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *