Grădina Zoologică din Călărași a fost înființată la 1 iunie 1980, sub conducerea lui Gheorghe Tatavura, care s-a înțeles cu conducerea județeană și a adus câteva specii de mamifere (sălbatice și domestice), precum și o colecție de păsări exotice ce-i aparțineau.

Grădina Zoologică Călărași reprezintă una dintre cele mai mari grădini zoologice din România, atât ca suprafață de teren, cât și ca număr de specii. Aceasta deține și câteva specii unice în țară, cum ar fi: hipopotamul și urșii de Alaska, fiind și singura din țară care reproduce jaguarul, tigrul siberian și struțul Emu.

Grădina ZOO din Călărași deține un număr impresionant de specii de animale, mamifere, păsări, pești exotici, reptile exotice. Se pot admira: lei, tigri siberieni, leoparzi, jaguari, hipopotam, porcușor pitic vietnamez, urși de Alaska, Tibetan, maimuțe pavian cu mantie, cerbi (carpatin, lopatar), mufloni, lame, capre negre, ponei, șoareci, iepuri de Angora, veverițe (Degu), porcușori de Guineea, nutrii, chinchila, aricei albi; o mare varietate de păsări exotice, pelicani, lebede (albă, neagră), papagali (Nimfa, micul și marele Alexander, petuș ondulat, papagalii pitici), pauni, fazani (auriu, argintiu), găini, bibilici, pupeze, rate și gâște sălbatice, gâsca de Nil, berze, cocoșul de munte, pescăruși pitici, struți (emu, african, nandu), păsări răpitoare (vultur, uliu, bufniță), pești exotici, decorativi, piranha; reptile exotice, șerpi, pitoni (de stâncă, Burma, Indian, Carpet), boa (Curcubeu), șarpele Regal, șopârle cu solzi, iguana verde, crocodilul de Nil, broaște țestoase, tarantule etc.

Recent, la Grădina ZOO au mai fost aduse câteva specii: Anaconda și Varanii de Savana.

Bine de știut: „Aquaterrarium” este cea mai nouă construcție în cadrul Grădinii Zoologice Călărași, realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Călărași și a primarului Nicolae Dragu. Acvariul cuprinde o colecție de animale acvatice: pești exotici, reptile exotice, șerpi, crocodili. De asemenea, pe viitor, se dorește construirea unei grădini botanice în incinta Grădinii Zoo Călărași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *