Descoperă Grădina Zoologică din Bârlad: Un Paradis Faunistic în Moldova

Grădina Zoologică din Bârlad este un loc magic aflat în inima Parcului Orășenesc Bârlad, o destinație plină de viață și aventură. Înființată în anul 1960 la inițiativa specialiștilor de la Secția de Științele Naturii a Muzeului Vasile Pârvan, această grădină zoologică impresionantă are o tradiție de peste 50 de ani și găzduiește o varietate uluitoare de animale.

Un Tărâm al Diversității Faunistice

Grădina Zoologică din Bârlad ocupă o suprafață de 5,6 hectare și adăpostește aproximativ 430 de animale reprezentând peste 70 de specii diferite. Acest loc remarcabil este unul dintre cele 14 obiective turistice similare care rămân deschise în toată țara și este una dintre puținele astfel de destinații din regiunea Moldovei.

Începând cu anul 2013, animalele găzduite beneficiază de spații mai generoase, conforme cu standardele Uniunii Europene. Această îmbunătățire face parte dintr-un proiect tehnic amplu de reabilitare care a fost aprobat de către consilierii locali. Acest proiect prevede reamenajarea și extinderea spațiilor existente, dar și modernizarea infrastructurii de canalizare. Lucrările efective de reabilitare au început în august 2011 și s-au finalizat în august 2013, desfășurându-se pe parcursul a 24 de luni.

O Experiență Faunistică Memorabilă

Grădina Zoologică din Bârlad oferă vizitatorilor ocazia de a admira o gamă diversificată de animale, inclusiv maimuțe, lei, sacali, lame, antilope africane, struți, cerbi, zimbri, urși, precum și păsări din Delta Dunării și pasări exotice. Această experiență unifică educația, conservarea și bucuria de a descoperi lumea naturală.

Această oază de biodiversitate din inima Moldovei îmbină distracția și conștientizarea importanței conservării naturii. Cu eforturi continue de modernizare și îmbunătățire, Grădina Zoologică din Bârlad este un loc special care merită să fie vizitat, admirat și apreciat de toți cei care iubesc natura și animalele.

Program:

sâmbătă10–19
duminică10–19
luniÎnchis
marți10–19
miercuri10–19
joi10–19
vineri10–19

Programul poate fi influențat de sărbătorile legale.

Prețul unui bilet este 4 RON

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *