Grădina Botanică din Galați a fost înființată în anul 1990 ca secție a unei noi instituții muzeale, „Complexul Muzeal de Științele Naturii”. Această grădină domină malul stâng al Dunării la Galați și se întinde pe o suprafață de 18 hectare, fiind structurată pe șase sectoare: ornamental, sere, plante utile, rozariu, flora și vegetația României (5,3 hectare), flora Globului.
În cadrul grădinii, vizitatorii pot admira colecții diverse de plante din zonele tropicale și subtropicale, precum cactuși, euforbii, palmieri, crotoni, muscate, begonii etc. De asemenea, grădina găzduiește peste 200 de soiuri de trandafiri și o replică a unei grădini japoneze, cu lampion, cascadă și nuferi.
Sectiunea “Flora si vegetatia Romaniei” se evidențiază de pe versantul sudic însorit al grădinii prin varietatea de specii de arbori și arbusti, cu peste 3000 de exemplare. Padurea de conifere, cu 200 de molizi și 40 de brazi, constituie un unicat în România, aflându-se la altitudinea de 46 de metri.
Patrimoniul Grădinii Botanice este alcătuit din 260.846 de exemplare de arbori, arbusti și flori, reprezentând 1.542 de specii, inclusiv unele foarte rare aflate pe cale de dispariție.
Program de vizitare al Grădinii Botanice din Galați:
- Miercuri-Duminică, între orele 09:00-17:00
Tarife de vizitare pentru Grădina Botanică din Galați:
- 6 lei pentru adulți
- 1,5 lei pentru copiii peste 5 ani, elevi și studenți
- Gratuit pentru copiii sub 5 ani și persoanele cu dizabilități.