Crucea de Leac din Coslogeni atrage anual un număr semnificativ de credincioși, devenind un important obiectiv turistic în fiecare an. Această cruce este parte a Mănăstirii din Coslogeni.

Legendele din jurul Crucii de Leac din Coslogeni adaugă un element fascinant. Se spune că în trecut, crucea era transportată către Fetești pe un căruț. Datorită greutății sale considerabile, căruțul a cedat, iar crucea a căzut în localitatea Coslogeni. Chiar și cu eforturile celor care o însoțeau, nu au reușit să o ridice, nici măcar cu cinci perechi de boi. Legenda continuă afirmând că în timp, crucea s-a înălțat, devenind un loc de vindecare și îndeplinire a dorințelor pentru cei care i se închină.

Crucea de Leac din Coslogeni, aflată în satul cu același nume, are o istorie bogată, fiind așezată în acest loc încă de pe vremea domnitorului Constantin Mavrocordat în 1738. Aceasta a fost ridicată pentru cinstirea Sfintei Parascheva.

Obiectivele principale de vizitat includ Crucea de Leac, descrisă ca „sfântă și de viață făcătoare”. Pentru cei interesați să o viziteze, adresa este în satul Coslogeni, județul Călărași, iar coordonatele GPS sunt 44°13’13″N 27°29’9″E.

Pentru a ajunge la Crucea de Leac din Coslogeni, trebuie să urmați traseul Călărași – Fetești, fiind situată la o distanță de 14 kilometri de Călărași. Detalii suplimentare pot fi găsite pe site-ul manastireacoslogeni.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *