Cota 1400 se află în localitatea Sinaia, încadrată de un peisaj muntos impresionant. Această altitudine reprezintă una dintre principalele atracții ale stațiunii Sinaia și se situează printre cele mai înalte puncte accesibile în țară, fiind accesibilă atât cu mașina, cât și cu telecabina.

Traseul către Cota 1400 din Sinaia este unul montan deosebit de frumos, frecventat de mii de turiști în timpul verii, având o durată de aproximativ 3-4 ore. Padurile de foioase și conifere care însoțesc traseul conferă peisajului o frumusețe mirifică, specifică zonei în ceea ce privește fauna și vegetația.

La sosirea la Cota 1400 din Sinaia, turiștii se pot odihni pentru câteva minute la restaurantele frumos amenajate în stil tradițional și pot captura imagini cu panorama stațiunii. Autoritățile au organizat Cota 1400 ca un veritabil platou accesibil cu mașina, fiind și punctul de oprire al hotelului cu același nume.

Cota 1400 din Sinaia servește și ca punct de oprire al telegondolei din Sinaia, iar de aici se poate continua călătoria către Cota 2000 cu ajutorul telecabinei.

Bine de știut: Pe timp de seară, ursii coboară în această regiune în căutare de hrană. Dacă dorim să ajungem de la Sinaia la Cota 1400, putem urma Drumul Cotei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *